Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hitvallás

2010.06.07

A JÓISTEN csodáját próbálom közvetíteni mindenkinek,földi életünk értelmét és szépségét akarom megmutatni munkáimmal.

Leginkább a népi művészet, az, ami megfogott.

A természettel való szoros kapcsolat meghatározta a fontos dolgok sorrendjét.

Aki gondolkodik, abban kérdésok merülnek fel. Amikor a kérdésre megtalálja a választ, fellelkesül és természetesen kőbe, fémbe, fába, akarja vésni gondolkodása eredményét.

A legtöbb új generáció lenézi az elődöket, mert az ő világa technikailag fejlettebb, gyorsabb, jobban tud analizálni, részletezni.

Elfelejtik azt, hogy elődeink nem a részt, a kicsit szerették volna megismerni, hanem a nagyhoz akartak hasonlítani, az Teremtőt akarták megismerni őt akarták másolni, leképezni a rendelkezésükre álló anyagokkal, szerény tudásukkal.

Az indirekt ábrázolási móddal kitudták fejezni a legprofánabb mondanivalót is, szellemesen, bántás és botránkoztatás nélkül.

A leegyszerűsített formák óriási tartalommal bírnak.

Magam nem vagyok született városlakó, de nem is éltem autentikus népi környezetben, így csak kívülről voltam csodálója a magyar népművészet tömören fogalmazó de igen bőséges szókincsének.

Ezeket a z üzeneteket próbálom ma is fejtegetni. A megérteni vélt szavakból próbálok összeállítani néhány értelmes mondatot és kezemet használva az üveg és az ólom segítségével láthatóvá tenni.

Egy új kép bírhat új tartalommal, vagy feleleveníthetek régi minta újraélesztésével egy mindig élő mondanivalót. Amikor ilyen mintát formázok meg, mindig elmondom a jelentését, lefordítom a képi nyelvet.

A szépnek nagyon komoly pozitív sugárzása van, a műbe belevitt kedves, jó gondolatnak(hívhatjuk rendnek, vagy szernek is) viszont olyan ereje, ami ezt a kisugárzást megsokszorozza. Azon igyekszem, hogy ez nekem is sikerüljön. Munkáimban egyediségre törekszem, a szakmában  sokfelé tájékozódom, érdeklődöm mások alkotásai iránt. Örömmel tölt el a sok szép munka, az ötletgazdagság. Igyekszem a legjobbak színvonalát elérni.

A megvalósításnál az érdem nem lehet csak az enyém, mert a tervező a házat vagy lakást már megtervezte, még ha az enyém is az első dísz benne. Alkalmazkodnom kell, akár a helyhez, akár a megrendelő igényeikhez. Ez azonban nem esik nehezemre, mert mindenféleképpen benne vagyok én is és a megrendelő is, akinek természetszerűleg a kedvére akarok tenni.